AKTUELNO

U nastavku akcije Ares u 25 gradova Srbije uhapšeno je 213 osoba, otkrivene su dve labaratoroije za proizvodnju marihuane i zaplenjeno je 385 kilograma različitih vrsta narkotika, kao i veća količina oružja i municije.

U celokupnoj akciji koja je započela prošle nedelje ukupno su uhapšene 573 osobe, protiv 460 lica su podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Dejan Milenković iz Uprave kriminalističke policije rekao je, govoreći o akciji Ares i zapleni narkotika, da je jedna impozantna labaratorija locirana nakon visemesečne istrage policije, a to samo, kako je naveo, govori o tome koliko je težak rad policije.

-Veliki broj narkotika je pronađen i zaplenjen, više od pola tone, a od toga najviše marihuane nešto oko 530 kilograma. Imamo tu dosta i sintetike. Negde oko 15 kilograma ekstazija, to može da se multiplikuje na 100.000 tableta koje dobijaju sasvim neku drugu vrednost na zapadnom tržištu. Tako da je ovo jedna velika akcija koja ima kontinuitet i mi ćemo nastaviti silovito da udaramo, a posebna pažnja biće usmerena prema narkodilerima, licima koja vrše nasilnička dela, krvne delikte... Tako da idemo dalje - rekao je Milenković.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Prema njegovim rečima, najviše prednjače dela iz trgovine narkoticima. Milenković dodaje da se MUP ponosi time jer je izgradilo jedan dobar rejting sa međunarodnim partnerima.

-Upravo dokazivanje ovakvih krivičnih dela ne bi bilo moguće, i mi iz Uprave kriminalističke policije ponosni smo na saradnju sa međunarodnim partnerima. Ovakve kriminalističke grupacije ne poznaju granice i kreću se na velikom i širokom prostoru, i ne bi bilo moguće dokazati učešće u tgovini, odnosno u krijumčarenju narkotika. Zato smo mi iz UKP-a posebno ponosni na saradnju sa međunarodnim partnerima i upravo ova organizacija, organizovana kriminalna grupa koja je delovala u Nišu, odnosno konkretno koja je preprodavala drogu na teritoriji Švajcarske u gradu Cirihu, govori o dobroj vezi, povezanosti policija u regionu sa srpskom policijom. Posebno Švajcarska - navodi Milenković.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Milenković je rekao da ima pojedinaca, ali i organizovanih kriminalnih grupa, kao konkretan primer naveo je da se u Nišu radilo o organizovanoj kriminalnoj grupaciji koja je za svoje poslove koristila i maloletnike.

#Akcija

'